ТОП,Македонија

Можни избори на 5 јуни?

Можни избори на 5 јуни?

Според некои медиуми во земјава ќе има избори на 5 јуни, а ако не – тогаш во нивниот редовен рок по две години од сега, објави ТВ „Канал 5“.

Со овие црвени линии по сè изгледа ќе се одвиваат  новите преговори меѓу СДСМ од една – и ВМРО, ДУИ и ДПА кои  бараа спроведување на изборите на 24 април како датум на изборите, од друга страна.

Неофицијално по неуспехот на преговорите од пред три дена, партиите веднаш воспоставиле контакт за постигнување на финална согласност.

Тоа што го постави како единствена можност и комесарот Хан.