среда, 28 јуни 2017  |  Вести денес: 24

Франција прогласи економска вонредна состојба

Првите мерки што ги предложил францускиот претседател се прилишно воздржани, а навел дека не би требало да се доведува во прашање работната недел од 35 часа.

fransoa-oland

Последни вести

Францускиот претседател Франсоа Оланд, прогласи економска вонредна состојба и кажал дека е време да се редифинира францускиот економски и социјален модел, јавува АП.

Првите мерки што ги предложил францускиот претседател се прилишно воздржани, а навел дека не би требало да се доведува во прашање работната недел од 35 часа. Оланд не барал преземање на никакви внредни мерки.

Најчитани вести