Македонија

Мицковски: Жалосно е колку време и луѓе се изгубија, за неколкумина да бидат храбри опозиционери

Мицковски: Жалосно е колку време и луѓе се изгубија, за неколкумина да бидат храбри опозиционери
Опозицискиот колумнист Ивор Мицковски на социјалната мрежа Фејсбук вели дека аргументите на опозицијата не држат вода. Особено не, пишува Мицковски онаа за медиумите, каде се покажа дека опозицијата финансира и поддржува Миленко сурогати кои би создавале култ на личноста и би воделе црни кампањи против сите опозициски настроени неистомисленици.

За ДПМНЕ и ДУИ во овој стадиум да се однесуваат вака своеволно, значи дека добиле поддршка од САД и ЕУ, и дека некои од аргументите на опозицијата не држат вода. Особено не таа за медиумите, каде се покажа дека опозицијата финансира и поддржува Миленко сурогати кои би создавале култ на личноста и би воделе црни кампањи против сите опозициски настроени неистомисленици.  И сега што со опозицијата, за сметка на приближување кон власта го уништи реалното опозиционерство, наместо да обединува само се стеснуваше, и никој не го гледа тој аспект од проблематиката. Сега и да сакаат да бидат радикални, таа шанса и енергија, ја прокоцкаа, оставија купишти луѓе погазени и отфрлени, создадоа безброј непријатели наместо да бидат отворени и демократски настроени. Заев може до утре да ни објаснува како нема фер избори и демократија, но тоа така беше и порано, идејата беше преку различност и борба да се победи режимот на избори и покрај сите манипулации и предизборниот клиентелизам и корупција. Жалосно е колку време и луѓе се изгубија, за неколкумина да бидат храбри опозиционери., пишува Мицковски.