ТОП,Македонија

ФОТО: Иванов го врачи мандатот за состав на Влада на Димитриев

ФОТО: Иванов го врачи мандатот за состав на Влада на Димитриев
ФОТО: Иванов го врачи мандатот за состав на Влада на Димитриев

Претседателот на државата Ѓорге Иванов денеска го врачи мандатот за состав на Влада на Република Македонија на приврементиот премиер за организирање на изборите, Емил Димитриев.

emil4

emil5

Новата влада, која ќе ја предводи новиот мандатар Емил Димитриев, ќе биде избрана и изгласана вечерва на седница на Собранието во 22 часот.
Таа треба да ги организира и спроведе изборите кои денеска од страна на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ беа закажани за 24 април.

emil3

emil2