Балкан

Затворена неутралната зона Идомени на границата меѓу Грција и Македонија

Затворена неутралната зона Идомени на границата меѓу Грција и Македонија

Неутралната зона меѓу Грција и Македонија во реонот на граничниот премин Идомени е затворена за премин.

Преку оваа неутрална зона преминуваат бегалци од Ирак, Авганистан и Сирија кон Македонија и натаму кон Западна Европа.

Според полицијата, на бензинската станица во областа каде што се собираат автобусите со бегалци, веќе има седум автобуси со 350 луѓе.