Магазин

Баба од Србија наследила големо богатство во Австралија

Баба од Србија наследила големо богатство во Австралија
Баба од Србија наследила големо богатство во Австралија

Во едно планинско село кај Бољевaц во трошна куќа која само што не се урнала, живее М.З (86). Таа едвај преживувала од нејзината пензија, а сега станала милионерка, пишува „Новости“.

Старицата која живее од 10.000 динари пензија, пред Нова година, на сметка и легнале речиси милион австралиски долари кои ги наследила од покојниот маж, а исто така наследила и неколку милиони во недвжнини кои се наоѓаат во Австралија.

Сопругот на М.З. починал во 2011 година, а жената со која живеел во Австралија починала пред него. Деца немале, па властите во Австралија пчнале да бараат можни наследници и по неколку години ја пронашле М.З.

Жената е прогласена за единствен наследник и веднаш и е уплатен целиот износ кој нејзиниот сопруг ги имал во една банка во Австралија.

М.З. и покрај се’, останала да живее во трошна куќа, тешко пристапна за други.