среда, 28 јуни 2017  |  Вести денес: 25

Експлозија кај руската амбасада: Напад на бомбаши-самоубијци во Кабул

Експлозијата одекнала во близина на канцеларијата на амбасадата, а како што наведуваат некои медиуми, мета бил конвојот во кој бил амбасдорот на Русија и дека нападот бил избеден со камион со бомба.

Експлозија кај руската амбасада: Напад на бомбаши-самоубијци во Кабул

Експлозија кај руската амбасада: Напад на бомбаши-самоубијци во Кабул

Последни вести

Голема експлозија сеслучила во близина на амбасадата на Русија во Кабул. Сеуште не се знае бројот на загинати и ранети.

Локалните медиуми ивестуваат дека е можно да се работи за напад на бомбаши-самоубијци.

Пожарникарите стигнале на местото на нстанот и се обидуваат да го изгаснат пожарот кој зафатил околни згради.

Експлозијата одекнала во близина на канцеларијата на амбасадата, а како што наведуваат некои медиуми, мета бил конвојот во кој бил амбасдорот на Русија и дека нападот бил избеден со камион со бомба.

Засега нема официлајни информации за настанот.

Најчитани вести