Македонија

„Курир“: Двоен аршин на опозицијата: Во кое својство Зав сечеше ленти

„Курир“: Двоен аршин на опозицијата: Во кое својство Зав сечеше ленти
„Курир“: Двоен аршин на опозицијата: Во кое својство Зав сечеше ленти
Опозициските медиуми денес прашуваат во кое својство претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски присуствувал на реализацијата и пуштањето во употреба на неколку проекти. Се чини дека медиумските перјаници на опозицијата заборавија дека лидерот на СДСМ Зоран Заев пред неколку месеци присуствуваше на отворањето на детската градинка „Кочо Рацин“ во Центар, а јавноста сеуште нема одговор во кое својство тој сечеше лента, пишува „Курир“.

Нема одговор ниту во кое својство Заев освен во Центар присуствуваше и на промоција на други проекти во Куманово. Очигледно сечењето на ленти кога станува збор за Заев, не важи.

zaev-zernovski2

zaev-zernovski3

Воедно, појавувањето на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на реализацијата на проектите експерите го сметаат како доказ и потврда пред граѓаните за она што тој пред нив го има ветено, односно за ветени проекти во рамки на изборните кампањи, но и проекти кои ги ветил како претседател на Владата на Република Македонија, пишува порталот