Македонија

Промовирана обновената група „Пријатели на Македонија” во Брисел

Промовирана обновената група „Пријатели на Македонија” во Брисел

Во Европскиот парламент во вторник вечер беше промовирана обновената група „Пријатели на Македонија”.

На настанот се обрати претседавачот со групата, европратеничката Маријана Петир од Хрватска и министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски.

poposki1

Кон групата се приклучени повеќе европратеници од најголемите политички групи во Европскиот парламент, обединети околу поддршката за Република Македонија да постане дел од Европската унија.