сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 11

Нови терористички закани во пет париски гимназии

pariz zakani

Последни вести

Повторно прогласена тревога во пет париски гимназии, откако утрово биле примени заканувачки дојави.

Дојавите содржеле закана дека напаѓачи „вооружени со калашникови и со бомби ќе отидат во пет париски гимназии за да предизвикаат максимален број на жртви“, пренесуваат француските медиуми.

Раководствата на училиштата веднаш биле информирани за заканите по што е спроведена евакуација на учениците и вработените, а во исто време околу гимназиите се распоредени полициски сили.

Истрагата, сега е насочена кон утврдување на тоа од каде доаѓаат заканите.

Претходната дојава од пред неколку дена за поставени бомби во пет париски гимназии се покажаа како лажни.

Најчитани вести