сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 11

Седница на Анкетната комисија за фабриката за фалсификувани лични карти

Sobranie_na_RM

Последни вести

Анкетната комисија за аферата со фабриката за фалсификувани лични карти денеска ја одржа првата седница на која беше изгласан Деловникот за работа. Пратениците од опозијата, како што најавија, не учествуваат во нејзината работа, пренесува МИА.

Пред усвојувањето на Декловникот, претседателот на Анкетната комисија, Илија Димовски истакна дека тој е суштински идентичен со Деловникот за работа на Анкетната комисија за скандалот со прислушувањето и оти се остава простор и пратениците од опозицијата да се приклучат во нејзината работа.

До понеделник пратениците членови на Анкетната до претседателот треба да достават предлог листа на сведоци кои би сведочеле, како и предлог за посета на институции од каде би можеле да се добијат информации за фалсификувањето лични карти односно за случајот „Фабрика за лични карти“.

Најчитани вести