Магазин

Ако сакате машко дете, практикувајте ги овие пози!

Ако сакате машко дете, практикувајте ги овие пози!

Според некои теории што можеме да ги прочитаме во учебниците, колку поредовно имате секс, толку се поголеми шансите да добиете машко дете.

Од друга страна, доколку односите се ретки, тоа се поголеми шансите да се роди девојче.

Мајките кои сонуваат за машки деца треба да јадат намирници кои се богати со калиум и натриум, додека жените кои повеќе сакаат девојче треба да јадат храна која содржи повеќе калциум и магнезиум. Прочитајте што вели науката за ова:

Полот на детето е одреден во моментот на зачнувањето, бидејќи сперматозоидот или носи женски „X“ или машки „Y“ хромозоми.

Важно е само да се запознаете со процесот на оплодувањето. Доколку јајце клетката е оплодена со женски сперматозоиди, тогаш ќе се зачне девојче, а доколку до целта најпрво стигне машкиот сперматозод, тогаш ќе се роди машко. За да добиете дете со одреден пол треба само да им помогнете на сперматозоидите што одговараат и да им го попречите патот на носителоте на непосакуваниот хромозом

Машките сперматозоиди се мали и подвижни, но не се толку издржливи како бавните женски сперматозоиди. Затоа, доколку сакате женко дете, оплодувањето треба да биде два до три дена пред созревањето на јајце клетките, додека односот на денот на овулација завршува со раѓање на машки деца.

Повеќе секс, повеќе момчиња

Според британските доктори поголеми шанси да родат машко дете имаат жените кои долго време не можеле да останат бремени. Тие тошле до овие заклучоци собирајќи податоцви од 5.000 родилки кои покажаа дека 58 отсто од жените на кои им треба повеќе од 12 месеци да зачнат добиле машко дете. Секоја следна година помината во обиди да се забремени ги зголемува шансите за уште 4 %.

Некои лекари сметаат родителите што почесто имаат секс, толку им се поголеми шансите да добијат машко дете. Ако односите се ретки, поголеми се шансите за девојче.

Важна е и храната

Според науниците на полот на детето влијае и исхраната на мајката воочи зачнувањето. Во зависност од тоа што јаде жената, внатрешноста на матката може да биде базна, подобна за пробивање на машките сперматозоиди, но и кисела, па во неа подобро да се снаоѓаат „претставничките“ на понежниот пол.

Идните мајки кои сонуваат машки деца треба да јадат повеќе намирници богати со калиум и натриум, додека жените што сакаат женско дете треба да јадат храна која повеќе содржи калциум и магнезиум.

Темпирајте го времето на оплодување

Една клетка може да биде оплодена за време од 36 часа, па на основа на тоа може да се одреди и полот на бебата. Сметаме дека овулацијата настапува 14-от ден од циклусот, што е карактеристично за повеќето жени.

Доколку сакате момче: Воздржувајте се од односи три или четири дена од моментот на зачнување и така ќе ја зголемите концетрацијата и динамичноста на сперматозоидите. Зачнувањето мора да се случи за време на овулацијата, односно на 14 ден од циклусот, или максимално еден ден порано.

Доколку сакате девојче: Сексот се препорачува два до три дена пред овулацијата, а по ова треба да апстинирате. Издржливите и виталните женски сперматозоиди ќе го дочекаат својот момент и ќе ја оплодат јајце клетката, додека послабите машки ќе умрат брзо во киселата средина.

Екстра совет – за прецизно да го одредите времето на овулација и во зависност од тоа да го темпирате полот на детето, секое утро, во исто време, мерете ја базалната температура во анусот. Зголемување за 0.2 степени во средина од циклусот ја покажува овулацијата. Доколку сакате момче, тоа е идеално време за секс, но доколку сакате девојче, почекајте до наредниот месец и имајте однос три дена пред очекуваната овулација.

Доколку сакате девојче

Водете љубов така што ќе бидете одозгора
Обидете се да доживеете оргазам пред мажот
Водите љубов кога е полна месечина
Водете љубов попладне
Бидете опуштени за време на секс

Доколку сакате машко дете

Не станувајте по сексуалниот однос
Водете љубов во стоечка позиција
Обидете се мажот да ужива што повеќе
Водете љубов навечер
За време на односот свртете ја главата кон север