недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

Грција: Вработените во јавниот превоз на протест

Денеска од 10 до 15 часот нема да работи метрото во Атина, трамваите, електричната железница, а ќе функционираат приградските и меѓуградските возови.

Грција: Вработените во јавниот превоз на протест

Грција: Вработените во јавниот превоз на протест

Поврзани вести

Јавниот превоз во Грција денеска и в четврток ќе биде сериозно нарушен порати протест на работници во овој сектор против плановите на Владата за пензиските реформи, приватизацијата и намалување на буџетот, пишува МИА.

Денеска од 10 до 15 часот нема да работи метрото во Атина, трамваите, електричната железница, а ќе функционираат приградските и меѓуградските возови.

В четврток ќе има поголем прекин во транспортот, со оглед на генералниот штрајк што го организираат двата најголеми синдикати во знак на протест против пензиските реформи. Во четврток нема да работат ниту таксистите.

Најчитани вести