ТОП,Македонија

Нова кривична за малтретирање против двајца обвинители од тимот на Јанева

Нова кривична за малтретирање против двајца обвинители од тимот на Јанева
Нова кривична за малтретирање против двајца обвинители од тимот на Јанева

„Спаси ја сопствената кожа“, „Не штеди никого“, „Ќе бидеш казнет со поблага казна ако соработуваш“. Ова се дел од заканите кои му биле упатувани на вработен во МВР од страна на лица од тимот на СЈО Катица Јанева, дознава порталот „Денешен“.

Нова кривична пријава е поднесена против двајца обвинители од тимот на Катица Јанева. Овој пат, пријавата е поднесена од вработен во Министерството за внатрешни работи, пишува порталот.

Новата „жртва“ на тимот на Јанева поминал низ вистински терор. Обвинителите на специјалната јавна обвинителка кои разговарале со него барале да им посочи со кого соработувал и притоа му вршеле силен притисок и го заплашувале.

Поради тортура, закани и понижување за време на незаконски и неетички обид да се согласи со изјава зад која не стои, вработениот во МВР