четврток, 23 март 2017  |  Вести денес: 58

Потврдени два случаја на вирусот Зика во Ирска

virus-zika

Последни вести

Два случаи на вирусот Зика потврдени во Ирска. Инфицирани се маж и постара жена, и двајцата закрепнуваат од вирусот.

Тие патувале во држави каде постојат случаи на зараза.

СЗО соопшти дека европските држави би требало да почнат да се подготвуваат да ја заштитат популацијата од вирусот зика.

Вирусот Зика со голема брзина се шири во Северна и Јужна Америка, а СЗО поради тоа прогласи глобална вонредна ситуација.

Најчитани вести