петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 3

Општина Илинден со рекордни 10 проценти невработеност

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски кој денес е во посета на општината, посочи дека ваква ниска невработеност има само во високоравиените земји како Франција, Финска и Латвија, а овој постигнат резултат на општина Илинден е за огромна почит.

Општина Илинден со рекордни 10 проценти невработеност

Општина Илинден со рекордни 10 проценти невработеност

Последни вести

Општина Илинден постигнува огромни резултати со проектите за намалување на невработеноста. Со владините мерки, но и со силната посветеност на локалната самуправа и градоначалникот Жика Стојановски, од 38 отсто невработеност во 2005 година, денес во Илинден има рекордно ниски 10 проценти невработеност.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски кој денес е во посета на општината, посочи дека ваква ниска невработеност има само во високоравиените земји како Франција, Финска и Латвија, а овој постигнат резултат на општина Илинден е за огромна почит.

Груевски и Стојановски беа во посета на економската зона Марино- Кадино, која е распространета на 115 хектари површина и на неа се продадени 50 локации за стопански објекти.

Груевски оствари средба и со задоволни инвеститори кои велат дека владините мерки им биле од пгромна помош да купат земјиште, да изградат фабрика и да вработат македонски граѓани.

Општина Илинден во локалната економска зона Марино- Кадино, минатата година инвестираше 24 милиони денари за изградба на патна и комунлна инфраструктура.

Најчитани вести