Магазин

Доколку одлучите да живеете тука, ќе добиете пари!

Доколку одлучите да живеете тука, ќе добиете пари!
Доколку одлучите да живеете тука, ќе добиете пари!

Специфичната и речиси недопрена природа зборува дека Аљаска е една од оние земји кои треба да се посетат барем еднаш во животот, а инаку, Аљаска им плаќа на луѓето кои постојано живеат таму. Секако, за да добиете пари, прво ќе мора да докажете дека сте се преселиле таму за постојано. А, кога тоа ќе го направите, можете да очекувате и до 18.000 долари. Секоја година, неповратно.

Потребно е секоја година на Аљаска да поминете 190 дена и да не бидете осудувани и еднаш годишно ќе добиете чек затоа што не сте ја напуштиле државата.

Ако не сте зимурливи, не ви пречат останатите зимски радости и поларни мечки, можеби оваа програма на населување, која воедно е најпозната ширум светот, е вистинска работа за вас.