Македонија

Подолжуваат преговорите за регулација на медиумите

Подолжуваат преговорите за регулација на медиумите
Подолжуваат преговорите за регулација на медиумите

За денеска во Клубот на пратениците е најавена средба на работната група на политичките партии кои ќе имаат уште еден обид да се договорат околу реформите на медиумите. На средбата ќе се дискутираат медиумските реформи врз основа на предлозите на меѓународната заедница предложени во декември.

Токму оваа точка остана како последна од договорот од Пржино која треба да се спроведе.

СДСМ го поддржува предлогот на Питер Ванхауте, додека од ВМРО-ДПМНЕ се против и велат дека Македонија има добар постојат закон за медиуми и нема потреба да се менува.