недела, 26 март 2017  |  Вести денес: 0

Грчките земјоделци поставуваат шатори на Синтагма

Претпладнево дојде до судир меѓу полицијата и земјоделците од Крит кои се собраа пред Министерството за земјоделство, но моментално ситуацијата е мирна.

Грчките земјоделци поставуваат шатори на Синтагма

Грчките земјоделци поставуваат шатори на Синтагма

Поврзани вести

Грчките земјоделци кои викендов ќе протестираат во Атина, поставуваат шатори на централниот плоштад Синтагма, пред Парламентот.

Претпладнево дојде до судир меѓу полицијата и земјоделците од Крит кои се собраа пред Министерството за земјоделство, но моментално ситуацијата е мирна.

Полицијата ги спречува тракторите да влезат во центарот на Атина, така што земјоделците блокираат повеќе улици и булевари околу центарот на градот и на самите приоди кон Атина,како и кон меѓународниот аеродром.

Од време на време се пропуштаат возила, но локалните власти предупредија дека сообраќајот во главниот грчки град и околината овој викенд ќе биде многу отежнат и со прекини кои не можат однапред да се најават

Најчитани вести