сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 55

Над 70 фирми „изгорени“ од Карфур

Во моментов Карфур го „чешла“ Финансиската полиција и неофицијално се претпоставува дека штета за македонските е фирми е околу 10 милиони евра.

Над 70 фирми „изгорени“ од Карфур

Над 70 фирми „изгорени“ од Карфур

Поврзани вести

Повеќе од 70 македонски трговски и производствени компании пријавиле во Стопанската комора на Македонија дека имаат побарувања од хипермаркетите на „Карфур во Скопје и во Тетово.

Од Комората велат дека имаат добра соработка со државните институции со кои заедно разменуваат информации за фирмите кои работеле со затворениот хипермаркет.

Во моментов „Карфур“ го „чешла“ Финансиската полиција и неофицијално се претпоставува дека штета за македонските е фирми е околу 10 милиони евра.

На почетокот на годинава двата хипермаркета на Карфур во Македонија, во Сити мол во Скопје и во Тетово, затворија поради големи загуби.

Најчитани вести