недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 52

Ќе се организира саем на средношколски иновации

Сите млади иноватори од основните и средните училишта врз основа на јавен повик еднаш во текот на годината ќе имаат можност да добијат соодветна логистичка и финансиска подршка за промоција и релизација на својата иновативна идеја, изјави Груевски.

Ќе се организира саем на средношколски иновации

Ќе се организира саем на средношколски иновации

Последни вести

Нови седум мерки и проекти за младите објави денес претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски. Eден од проектите е и организирање на саем на средношколски иновации, што ќе значи поддршка на иновациите и нивно стимулирање и оделотворување.

-Во таа насока предвидуваме подршка за најдобрите иновативни проекти на таленитираните ученици, односно поддршка на иновативноста уште од најмали години. Сите млади иноватори од основните и средните училишта врз основа на јавен повик еднаш во текот на годината ќе имаат можност да добијат соодветна логистичка и финансиска подршка за промоција и релизација на својата иновативна идеја, изјави Груевски.

Министерството за образование и наука и Фондот за иновации ќе вршаат рангирање на пристигнатите апликации.

Најчитани вести