ТОП,Македонија

Пожар во зградата на ЕЛЕМ и ЕВН

Пожар во зградата на ЕЛЕМ и ЕВН
Пожар во зградата на ЕЛЕМ и ЕВН

Утрово избил пожар во зградата на ЕЛЕМ и ЕВН на Плоштадот во центарот на Скопје.

Со брза интервенција на противпожарните служби пожарот е ставен под контрола и изгаснат. Според очевидци избило искра при изведувањето на градежните работи. Од огнот се зафатени градежното скеле поставено за правење на новата фасада на зградата, како и дел од самата фасада.

Сеуште нема информации што било причината за пожарот, ниту за евентуално повредени лица.

Во перидов се изведуваат градежни работи на фасадата на зградата.

позарр