среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 46

Месо старо 40 години се продавало на пазар во Романија

meso

Последни вести

Замрзнато месо старо 40 години се продавало во две продавници на централниот градски пазар во романскиот град Костанца, пишува весникот „Путерја“.

Во статијата се нагласува дека сепак, за среќа ниту еден купувач не купил од месото.

Локалните власти зеле примероците од месото и утврдиле дека тоа било замрзнато на почетокот на 80-те години на минатиот век.

Целото количество на месо е конфискувано и ќе биде уништено.

Сопственикот на продавниците е уапсен, а властите испитуваат како месото, кое најверојатно е од државните резерви, стигнало до пазарот.

Најчитани вести