четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Груевски: Ќе се возобновува Учителската школа во Скопје

возобновувањето на Учителската школа во Скопје. -Ова предвидува реизградба на зградата на некогашната педагошка образовна установа, а која целосно беше уништена за време на катастрофалниот земјотрес во 1963 година.

Груевски: Ќе се возобновува Учителската школа во Скопје

Груевски: Ќе се возобновува Учителската школа во Скопје

Поврзани вести

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска како дел од бројните нови проекти го јанави и возобновувањето на Учителската школа во Скопје.

-Ова предвидува реизградба на зградата на некогашната педагошка образовна установа, а која целосно беше уништена за време на катастрофалниот земјотрес во 1963 година. Планирано е да се опфати во програмата за инфрастурктурни инвестиции на МОН и Министерството за култура во 2017 година. Потоа ќе биде просторно решение за некоја од државните високообразовни установи која во моментот нема свои простории, а младите ќе учат во технички напредни простории и во современи услови, а град Скопје ќе добие репрезентативен проект, потенцираше тој.

Најчитани вести