среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 8

Изнајмете соба каква што насликал Ван Гог

galerija

Последни вести

Галерија во Чикаго дојде до сосема необична идеја на љубителите на уметноста да го доближи творештвото на познатиот сликар Винсент Ван Гог.

Пред премиерно излагање на трите верзии на познатата слика на која Ван Гог ја насликал својата спална соба во Арле во јужна Франција, галеријата во Чикаго им понуди на заинтересираните ноќевање токму во таква соба.

Оваа слика Ван Гог ја насликал откако си го отсекол увото.

Една група уметници направи реплика на собата на Ван Гог, а Арт Институтот во Чикаго нуди можност за ноќевање во таа соба по пат на сервис за изнајмување на недвижности Аирбнб.

– Во оваа соба ќе се чувствувате како да живеете во сликата,  пишува во огласот.

Најчитани вести