понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 13

Насловна на полски неделник ја шокираше Европа (ФОТО)

Насловна на полски неделник ја шокираше Европа

Насловна на полски неделник ја шокираше Европа

Поврзани вести

Насловната страница на полскиот неделник „vSjeci”, на која раце на мигранти се обидуваат да го искинат знамето на ЕУ со кое е облечена жена, со наслов „Исламско силување на Европ“, ја шокираше Европ.

Насловната на овој неделник е и топ тема на социјалнте мрежи, а еден од коментарите на Твритер вели дека насловната е инспирирана од долгата историја на олонијалната пропаганда, па дури се споредува италијанската фашистичка пропаганда од Втората светска војна.

Islamski5-640x480

Инаку, Полска не бега од прифаќање на беглците, но само кога станува збор за жени, деца и стари лица.

Потпретседателот на владата и министер за култура, Пјор Глинјски, претходно изјави дека Полска не сака економски мигранти, бидејќи не гледа причина во таа земја да се најдат млади мажи, како оние кои злоставуваат жени на новогодишната ноќ во Келн.

wSieci-Islamic-rape-europe

Најчитани вести