среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 49

Драма во Русија: Пожар во рудник, рударите затрупани под земја

Според рускиот министер за вонредни ситуации, Владимир Пучков, за стабилиизрање на ситуацијата ќе бде потребно најмалку еден месец.

Драма во Русија: Пожар во рудник, рударите затрупани под земја

Драма во Русија: Пожар во рудник, рударите затрупани под земја

Поврзани вести

Во рудникот за јаглен во областа Севернаја, во северна Русија, сеуште има пожар по серија екплозии. Оганот не е изгаснат, а ситуацијата е многу тешка. Се очекува подоцна да се претстават одлуките за тоа што ќе се преземе.

Според последните официјални информации, загинале вкупно 36 лица во оваа несреќа. Според рускиот министер за вонредни ситуации, Владимир Пучков, за стабилиизрање на ситуацијата ќе бде потребно најмалку еден месец.

рудриии

Најчитани вести