петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Невработеноста во Германија на најниско ниво од обединувањето

Стапката на невработеност на ниво на еврозоната се спушти од 10,4 отсто во декември на 10,3 отсто во јануари.

ge1

Последни вести

Бројот на невработени во Германија во февруари забележа пад од 10 илјади, што воедно е намалување на бројот на невработени петти месец по ред и сигнализира дека економскиот раст и натаму е потпомогнат од потрошувачката на домаќинствата, наведуваат аналитичарите на РБА.
Истовремено, регистрираната стапка на невработеност(уделот на лицата што предале барање за надомест за невработени во работна сила) се задржала на ниво од 6,2 отсто, што е најниско ниво од обединувањето на Германија.

Стапката на невработеност на ниво на еврозоната се спушти од 10,4 отсто во декември на 10,3 отсто во јануари.

Најчитани вести