среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 39

Јолевски во посета на војниците на јужната граница

На котата 59 со Грција се очекува Јолевски да разговара со војниците на АРМ кои ја обезбедуваат границата поради мигрантската криза.

Јолевски во посета на војниците на јужната граница

Јолевски во посета на војниците на јужната граница

Последни вести

Министерот за одбрана Зоран Јолевски денеска ќе ги посети припадниците на Армијата на Република Македонија стационирани на јужната граница.

На котата 59 со Грција се очекува Јолевски да разговара со војниците на АРМ кои ја обезбедуваат границата поради мигрантската криза.

Според податоците на МВР досега на територија на Македонија од Грција од 1 јануари до четвртокот на полноќ биле издадени потврди на вкупно 88. 644 странски државјани. Најбројни се државјаните на Сирија-43.886, Авганистан-26.546 и Ирак-18.209.

Од другата страна на границата во Грција односно во Идомени за влез во Македонија чекаат неколку илјади бегалци.

Најчитани вести