сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 37

Ременски остави без работа 44 лица

Фросина Ременски доследно се придржува на ветувањата дадени од Зоран Заев уште во декември 2010 до партиското членство дека дека доколку сакаат да бидат власт ќе влезат тимски од “хигиеничар” до “министер” во секој ресор во државата.

remenski

Последни вести

Техничката министерка за труд и социјална политика, Фросина Ташевска Ременски, ги реализира ветувањата на партискиот лидер Зоран Заев  дека “од хигеничари до министер ќе се бркаат од работа ако СДСМ дојде до власт ” и “ дека живи луѓе ќе јадат”.

Фросина Ременски доследно се придржува на ветувањата дадени од Зоран Заев уште во декември 2010 до партиското членство дека дека доколку сакаат да бидат власт ќе влезат тимски од “хигиеничар” до “министер” во секој ресор во државата.

По наредба на техничката министерка се бркаат  44 вработени-хигиеничари без никакво образложение во Прифатниот центар за мигранти кај Гевгелија и на нивно место вработува 36 членови на СДСМ  кои ќе ги плаќа министерството за труд и социјална политика. Постои голем револт кај Ромите кои се избркани од работа и најавуваат протести во наредниот период и блокирање на Прифатниот центар за мигранти во Гевгелија при што, како што ни изјавија, ќе направат целосен застој во Прифатниот центар и ќе спречат да се одржува хигиената во центарот како и да влегуваат и излегуваат лица од него.

Ова се дел од активистите од ОО СДСМ Гевгелија за кои дојдовме до податоци,  а кои Ременски ги згрижува:

Ристо Пеев, активист на СДСМ на трибината во Гевгелија со Радмила Шекеринска.

Ристо Пеев, активист на СДСМ на трибината во Гевгелија со Радмила Шекеринска

 

Горан Стојанов, неговата пристрасност кон СДСМ ја покажува и на неговиот FB личен профил.
Горан Стојанов, неговата пристрасност кон СДСМ ја покажува и на неговиот FB личен профил

natasa
Наташа Оревцалиева  активист на СДСМ
Благоја Пакетовм  активист на СДСМ
Благоја Пакетовм  активист на СДСМ

 

Сопругот на  Вили Мамкова е активист на СДСМ, Тони Мамков.
Сопругот на  Вили Мамкова е активист на СДСМ, Тони Мамков

ana-velkovska
Ана Велковска активист на СДСМ

Михајло Атанасов фотографиран во ОО СДСМ Гевгелија
Михајло Атанасов фотографиран во ОО СДСМ Гевгелија

Тасев Венци член на СДСМ.
Тасев Венци член на СДСМ
risto-k
Ристо Каркалашев  е истакнат активист на СДСМ

Илија Танев активист член на СДСМ.
Илија Танев активист член на СДСМ

Ова е доволен доказ за однесувањето на функционерите на СДСМ во време кога извршуваат министерски функции на техничко ниво. Може да се претпостави само како би се однесувале да се реална власт во државата. Незаконско разрешување на директори, непочитување на судски одлуки, преместувања и отпуштања се секојдневие во министерството за труд и социјална политика. Тоа е концептот кој Заев го најави пред пет години на кастрење на администрацијата кое ќе значи, како што кажа, “отворање на работни места за нивните луѓе”.

 

Најчитани вести