среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 27

Самоубиствен напад во Ирак, најмалку 47 луѓе загинаа

Сеуште никој нема преземено одговорност за нападот.

Самоубиствен напад во Ирак, најмалку 47 луѓе загинаа

Самоубиствен напад во Ирак, најмалку 47 луѓе загинаа

Последни вести

Најмалку 47 лице загинаа, меѓу кои 39 цивили, кога автомобил-бомба експлодира на контролен пункт во близина на ирачкиот град Хила, јужно од Багдад.

Напаѓачот го активирал експлозивот додека десетина автомобили чекале на контролниот пункт да влезат во градот.

Сеуште никој нема преземено одговорност за нападот.

Најчитани вести