Македонија

Повторно протест пред МВР за крстот во Бутел

Повторно протест пред МВР за крстот во Бутел

Жителите на општина Бутел денеска повторно протестираа пред Министерството за внатрешни работи.

Тие од Министерството повторно побараа полицијата да го обезбедува просторот каде треба да се гради крстот висок 55 метри во населбата Бутел.

мвр

На вчерашниот протест пред МВР, градоначалникот на Бутел Петре Латиновски најави продолжување на изградбата на крстот.