Македонија

Нормализиран сообраќајот кај браната Калиманци

Нормализиран сообраќајот кај браната Калиманци

Свлечиштето на патниот правец Кочани-Делчево кај браната Калиманци е расчистено.

Сообраќајот на патот е нормализиран и се одвива по двете коловозни ленти, соопшти Автомото сојузот на Македонија (АМСМ).

Поради свлечиштето претходно сообраќајот на тој дел од патот се одвиваше по една лента.