понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 63

Не се издадени нови потврди за барање азил

Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија – 44.734, Авганистан – 26.546 и Ирак – 18.337.

Издадени нНе се издадени нови потврди за барање азилови 293 потврди за азил

Не се издадени нови потврди за барање азил

Поврзани вести

Во текот изминатото деноноќие не се издадени потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил, соопшти денеска МВР.

Во периодот од 1 јануари до денеска издадени се потврди на вкупно 89.623 странски државјани, од кои 35.381 се од машки пол, 19.617 се од женски и 34.399 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 226 деца кои патуваат без родител.

Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија – 44.734, Авганистан – 26.546 и Ирак – 18.337.

Во истиот период до Секторот за азил барање за признавање на право на азил поднеле 29 лицa (22 од Сирија и седум од Авганистан) врз основа на претходно издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил

Во текот на изминатото деноноќие, пак, до Секторот за азил не се поднесени барања за признавање на право на азил, врз основа на претходно издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.

 

Најчитани вести