ТОП,Македонија

СДСМ преку ПОЦ мобилизира членови за протести пред Уставен суд

СДСМ преку ПОЦ мобилизира членови за протести пред Уставен суд
СДСМ стои зад протестите кои се организираат пред Уставен суд, а за тоа јасно говорат и пораките преку кои го канат своето членство.

Денешен дојде до една од испратените пораки во која јасно се гледа, кој повикува на протести пред Уставен суд.

sms-poraki-poc

Ова не е прв пат СДСМ да ги злоупотребува своите институции за партиски активности.

СДСМ преку своите институции под нивно водство повикува на рушење на системот и уставниот поредок повикувајќи на протести, кои се партиски мотивирани, пишува Денешен.мк.