сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 56

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ нема кредибилитет да зборува за партизација во судството.

Во 2009 година здружението на граѓани без сопствен став „СДСМ 2009“ беше ПРОТИВ измените на законот за помилување. Денес здружението на граѓани без сопствен став „СДСМ 2016“ е ЗА измените во законот за помилување.

вмро

Последни вести

СДСМ и несудениот министер за надворешни на СДСМ Виктор Габер треба да ја повикаат уставниот судија Наташа Габер-Дамјановска за да ја прашаат дали одлучува согласно уставот, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ.

СДСМ нема кредибилитет да зборува за партизација во судството.

СДСМ треба да го прашаат истото и Гаврил Бубески, десната рака на Катица Јанева и кумашин на Филип Медарски, кој пак е адвокат на аболицираниот криминалец Зоран Заев.

Дополнително, сопругата на Филип Медарски, Софија Медарска е судија во Основниот суд  Скопје 2, а неговата мајка Елица Медарска е Јавен обвинител во Вишото јавно обвинителство во Скопје.

Врв на лицемерие е кога СДСМ кој во еден ден избра 617 судии ќе зборува за партизации во судството.

Срамно е што СДСМ продолжува со грубите и срамни притисоци врз Уставниот суд на Република Македонија и ги организира и своите невладини експоненти да им се закануваат на судиите со влечење за уши надвор од судот и да им покажуваат среден прст.

Врв на лицемерие е кога СДСМ кој вршеше притисок врз Уставен суд и во 2009 година за да ги поништи измените во законот за помилување предложени од ВМРО-ДПМНЕ, денес повторно го прави истото против поништувањето на измените предложени од ВМРО-ДПМНЕ.

Во 2009 година здружението на граѓани без сопствен став „СДСМ 2009“ беше ПРОТИВ измените на законот за помилување. Денес здружението на граѓани без сопствен став „СДСМ 2016“ е ЗА измените во законот за помилување.

Единствената разлика меѓу СДСМ 2009 и СДСМ 2016 е што тогаш претседател на Македонија беше Бранко Црвенковски кој го аболицираше криминалецот Зоран Заев, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

 

Најчитани вести