Македонија

Ванхауте: Моментно не е можно да продолжат средбите за медиумите

Ванхауте: Моментно не е можно да продолжат средбите за медиумите
Моментно не е возможно да продолжат средбите за медиумите во форматот во кој досега се одвиваа преговорите, каде се обидувавме да постигнеме консензус по различните предлог-амандмани, наведува денеска во пишана изјава посредникот во преговорите на партиските работни групи за Договорот од Пржино Питер Ванхауте.
Во секој случај,  посочува Ванхауте, се уште се разгледуваат различни алтернативни опции за да се дојде до согласност помеѓу релевантните страни.

Посредникот Ванхауте информира дека изјавата е поради интересот на јавноста за преговорите за медиуми во рамките на политичката работна група.