ТОП,Македонија

Жесток одговор на провокациите на Ванхојте: Од некогашен олеснувач, до некој кој лае и никој не го сфаќа сериозно

Жесток одговор на провокациите на Ванхојте: Од некогашен олеснувач, до некој кој лае и никој не го сфаќа сериозно

Од некогашен олеснувач на меѓународната заедница, Ван Хојте се претвори во една обична џукела – оди низ улиците во Скопје и лае. Ова е еден од коментарите на граѓаните кои се изреволтирани од однесувањето на Питер Ванхојте.

Социјалните мрежи се полни со жесток одговор на провокациите на овој човек, пишува Курир.

– Ван Хојте од некогашен олеснувач на меѓународната заедница сега се претвори во една обична џукела. Оди низ улиците во Скопје и лае против ВМРО. Како и на секоја џукела, никој не му се плаши и никој не го сфаќа сериозно, ниту му одговара на празното лаење… Понекогаш можеби од некој случаен минувач ќе добие клоца, како во овој натпис и минувачот ќе си продолжи како ништо да не се случило, а Ван Хојте ќе продолжи да лае уште некое време. Тажна приказна, е наведено во еден од коментарите.

vanhojte-fb-komentari

На граѓаните им е преку глава од дискредитациите, навредувањето и омаловажувањето на овој човек. Затоа тие жестоко му порачуваат да престане да лаже и да го смени неговото однесување бидејќи е непожелен.

vanhojte-fb