Магазин

„Жешки мигранти“, профил кој на Инстаграм предизвика бурни реакции

„Жешки мигранти“, профил кој на Инстаграм предизвика бурни реакции

Профилот „Hotmigrants“ направен на Инстаграм пред една недела предизвика бурни реакции. Не само дека е спорен насловот на профилот, туку и она што стои во описот.

– Убави мажи на патување по Европа. Нивните држави можеби се распаѓаат, но нивниот сескепил и понатаму е силен, пушува на профилот коj го следат речиси илјада ипол луѓе.

Мигрант2

На овој профил се поставуваат фотографии на убави мажи од Сирија и Авганистан кои се обидуваат да пронајдат нов живот во Европа.

Мигрант3

Фотографиите на мажи кои завршуваат на овој профил навистина прикажува привлечни млади мажи, но многумина сметаат, дека поради ситуацијата во која се наоѓаа, сето ова е невкусен потег. Секако дека има и такви на кои им се допаѓа идеата да се покрене еден вакво профил, но повеќе се оние кои се спротиставуваат и ја истакнуваат нечувствителност на основачот на профилот.