понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 29

Русија ќе гради невидливи мостови

rusijaaaaaa

Последни вести

Mостови кои се невидливи за најсовремените радари ќе се градат во Русија.

– Мостовите ќе ги гради руското Министерство за одбрана заедно со индустриски комплекс. Компаниите ќе извршуваат научно-истражувачки работи без материјална поддршка од државата. Во изградбата на мостовите ќе бидат вклучени експерти од Воената академија за материјално-техничко одржување, изјави рускиот заменик министер за одбрана, генерал Дмитриј Булгаков.

Конструкциите на мостовите ќе бидат составени од композитни и други нови материјали, што ќе придонесе за намалување на нивната маса, зголемување на носивоста и должината. Новите материјали ќе овозможат и полесно склопување на мостовите.

Најчитани вести