ТОП,Македонија

ФОТО: Наместо да се справува со мигрантите, Спасовски тргна против народот да ги руши институциите

ФОТО: Наместо да се справува со мигрантите, Спасовски тргна против народот да ги руши институциите

Трхничкиот министер за внатрешни работи од редовите на СДСМ, Оливер Спасовски наместо да се справува со ситуацијата со мигрантите, тргна против народот да ги руши институциите на протестот против Уставниот суд.

Спасовски вечерва можеше да се забележи на протестите организирани од опозицијата, со што само се потврдија пишувањата на дел од медиумите дека главниот ангажман на техничкиот министер е организација на протестите на СДСМ, а не справување со ситуацијата со мигрантите.

spasovski-protest

Наместо да се појави на јужната граница и лично да изврши увид на состојбата, Спасовски повеќе е заинтересиран околу протестите пред Уставениот суд каде присуствува заедно со Зоран Заев и Радмила Шекеринска.

Додека Грција организира мигрантска агресија врз Македонија, Спасовски врши партиски напад на Уставниот суд.