Македонија

Народ доаѓа – граѓани од цела Македонија доаѓаат во одбрана на Уставниот суд

Народ доаѓа – граѓани од цела Македонија доаѓаат во одбрана на Уставниот суд

Голем број граѓани, предводени од ГРОМ денеска најавија дека ќе го чуваат Уставниот суд, а со тоа и уставниот поредок. Тие велат дека нема да дозволат да биде вршен притисок врз работата на институциите.

Порталот Пулс24.мк пишува дека покрај големиот број граѓани кои денеска излегоа да ја дадат својата поддршка, најавено е присуство на уште 6.000 нови луѓе, од сите градови ширум Македонија.

Неизмерен бес се собира кај сите чесни Македонци од ЛГБТ напливот врз македонските традиционални вредности, Уставниот суд ќе биде заштитен по секоја цена од петтата колона, пишува порталот.