петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 53

Во тек е седницата на Уставниот суд

Уставниот суд денеска на седница ќе решава за иницијативата за измени на неколку членови на Законот за помилување. Неколку стотици граѓани ноќта ја минаа околу платото на Уставниот суд, каде е видливо присутна е и полицијата.

Во тек е седницата на Уставниот суд

Во тек е седницата на Уставниот суд

Поврзани вести

Во 9 часот започна седницата на Уставниот суд. Поддржувачите на ГРОМ во голема бројка и во моментов се наоѓаат пред највисоката државна судска инстуција и даваат поддршка во нејзина одбрана да одлучува без притисоци.

Уставниот суд денеска на седница ќе решава за иницијативата за измени на неколку членови на Законот за помилување. Неколку стотици граѓани ноќта ја минаа околу платото на Уставниот суд, каде е видливо присутна е и полицијата.

Над 6.000 луѓе вчера се приклучија на ГРОМ во одбрана на институциите и против деструкцијата на СДСМ. Бројот на демонстранти постојано се зголемува и расте поддршката за партијата на Стевчо Јакимовски која застана во одбрана на институциите.

Најчитани вести