ТОП,Македонија

И утрово река поддржувачи пред Уставен (ФОТО)

И утрово река поддржувачи пред Уставен (ФОТО)
И утрово река поддржувачи пред Уставен
Во 9 часот требаше да започне седницата на Уставниот суд. Поддржувачите на ГРОМ во голема бројка и во моментов се наоѓаат пред највисоката државна судска инстуција и даваат поддршка во нејзина одбрана да одлулува без притисоци.

Уставниот суд  денеска на седница ќе решава за иницијативата за измени на неколку членови на Законот за помилување. Неколку стотици граѓани ноќта ја минаа околу платото на Уставниот суд, каде е видливо присутна е и полицијата.

1masovnost

Над 6.000 луѓе вчера се приклучија на ГРОМ во одбрана на институциите и против деструкцијата на СДСМ. Бројот на демонстранти постојано се зголемува и расте поддршката за партијата на Стевчо Јакимовски која застана во одбрана на институциите.

2masovnost

3masovnost

4masovnost

5masovnost

6masovnost