Македонија

Граѓаните против отстранување на оградата на јужната граница

Граѓаните против отстранување на оградата на јужната граница
Граѓаните против отстранување на оградата на јужната граница
Граѓаните се против идејата да се отстрани оградата на јужната граница и мигрантите да можат слободно да влегуваат во Македонија.

-Тие невладини знаеме кои се, од СОРОС и некои компании и прават тука дар-мар. 15000 од нив да ги пуштиш во Македонија, знаете што значи тоа?

anketa-za-migranti1

-Тој проблем треба да си го реши Европа, Европа диригира на Западен Балкан, ние фала Богу не сме ни членови на ЕУ. Европа треба да ги реши тие работи. А не тоа да оди преку невладини или не знам какви организации.

anketa-za-2migranti

-Не треба да се пуштат. Ние сме мала земја и не сме прибежиште. Тоа го направија големиве сили. Не сме ние членка на ЕУ, ниту добиваме средства, а да останат кај нас што ќе им правиме?

anketa-za-3migranti

Граѓаните велат дека идејата на овие невладини организации на СОРОС не смее да се реализира.