Свет

Стејт департментот предупредува на ризик од патување во Европа

Стејт департментот предупредува на ризик од патување во Европа

САД ги предупредија граѓаните на потенцијален ризик од патување во Европа, наведувајќи дека по Брисел, терористичките групи планираат напади ширум континентот.

– Терористичките групи продолжуваат да планираат непосредни напади ширум Европа, а мета се спортски настани, туристички места, ресторани и превозни средства, се наведува во предупредувањето на Стејт департментот, пренесува МИА.

– Стејт департментот ги предупредува американските граѓани на потенцијалниот ризик од патување во Европа и низ Европа, по неколкуте терористички напади, вклучувајќи ги и тие во Брисел на 22 март, за кои одговорноста ја презеде Исламска држава, се нагласува во соопштението.