Балкан

Нова терористичка закана – Евакуиран Конзулатот на Холандија во Истанбул

Нова терористичка закана – Евакуиран Конзулатот на Холандија во Истанбул
Нова терористичка закана - Евакуиран Конзулатот на Холандија во Истанбул

На холандските граѓани во Истанбул им е советувано да ја избегнуваат областа околу холандскиот конзулат, соопшти холандското МНР.

Конзулатот на Холандија во Истанбул денеска е евакуиран и привремено затворен поради можна терористичка закана, соопшти холандското МНР.

 На холандските граѓани во Истанбул им е советувано да ја одбегнуваат областа околу холандскиот конзулат – се вели во соопштението. Детали за можните закани не се познати, наведуваат западните медиуми.