Магазин

Како изгледаат првите часови мајчинство (ФОТО)

Како изгледаат првите часови мајчинство  (ФОТО)
Како изгледаат првите часови мајчинство

Џени Луис, уметник од Велика Британија и мајка на две деца создаде еден интересен. а пред се емотивен проект.

Таа фотографирала мајки со своите деца стари по неколку часа и така настанале уметнички дела кои со себе носат многу емоции. Проектот се вика „Еден ден стар“.

– Бидејќи и самата родив две деца, свесна сум за неверојатните промени кои мајчинството ги носи со себе. Сакав да ја овековечам првата, исконската емоција. Помислив дека и сама би сакала да видам такви фотографии. Низ овие фотографии сакав да искажам поддршка, сила и да ги уверам жените кои, кога ќе станат мајки, ќе почувстуваат животна радост, голема трансформација и безусловна љубов – вели уметницата.

Како што вели, апсолутно уживала додека ги фотографирала мајките и нивните новородени бебиња и присустувала на прекрасна енергија.

мај

HMP_JennyLewis_ODY_Clemmie-Imogen

HMP_JennyLewis_ODY_HazelRudy-940x627

jenny-lewis-one-day-young-portraits-e1394577062433

1082134080

nora.jpg.CROP.original-original