понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 1

Во јануари 77,7% од потрошената струја е од домашни извори

Според податоците на Државниот завод за статистика, 77,7 отсто од потрошената електрична енергија е од домашни извори, а 98,2 отсто од вкупната потрошувачка на јаглен е употребена за производство на струја.

Во јануари 77,7% од потрошената струја е од домашни извори

Во јануари 77,7% од потрошената струја е од домашни извори

Поврзани вести

Македонија во јануари годинава потрошила 819.607 мегаватчасови електрична енергија, 33.879 милиони нормални меттри кубни природен гас, 674.028 тони јаглен и  60.516 тони нафтени продукти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 77,7 отсто од потрошената електрична енергија е од домашни извори, а 98,2 отсто од вкупната потрошувачка на јаглен е употребена за производство на струја.

Најчитани вести