понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 33

Атанасов: СДСМ ќе го укине екстерното тестирање

СДСМ посветено ќе работи за подобрување на образовниот процес, да се изедначиме со земјите од Европката Унија и со тоа да ставиме крај на хаосот што го остави оваа расипничка власт, рече Атанасов.

P.Atanasov

Последни вести

Претседателот на Комисијата за образование на СДСМ, Петар Атанасов беше помеѓу граѓаните на Македонски Брод со кои разговараше за секојдневните проблеми со коишто се соочуваат.

Атанасов рече дека во програмата на СДСМ граѓанинот е на прво место. Тоа е програма за сигурна и подобра иднина на граѓаните што ќе ја обезбеди одговорна и транспарентна Влада предводена од СДСМ.

– Новата влада предводена од СДСМ во првите 100 денови ќе го укине екстерното образование, и ќе ги растерети професорите, учениците и родителите. Ќе направиме наставниците да бидат посветени, а учениците да бидат мотивирани. Ќе го зголемиме квалитетот на образованието и ќе го намалиме бројот на програмски содржини и предмети. На нашите деца ќе им обезбедиме и поквалитетни учебници и нивна дигитализација. СДСМ посветено ќе работи за подобрување на образовниот процес, да се изедначиме со земјите од Европката Унија и со тоа да ставиме крај на хаосот што го остави оваа расипничка власт, рече Атанасов.

 

 

Најчитани вести